3.10.2019

Huippukokous


Ensimmäinen huippureissua käsittelevä huippukokous kokoontui syyskuun lopussa. Aivan kuten valtioiden tai hallitusten välisissä huippukokouksissa, tälläkin kokouksella oli järeät turvajärjestelyt sekä tarkka asialista, joka oli ennalta sovittu ja kaikkien oleellisten osallistujien tiedossa - siis Viljakaisan.

Kokouksessa oli tarjolla mehujäätä.

Kokous pallotteli kolmen vaihtoehtoisen retkikohteen ja kahden ajankohdan välillä. Mennäkö vappuna, Longyearbyenin lähelle vai kesällä etelämmäs, mutta kalliimmalla. Kolmas paikka oli pohjoisessa siltä varalta, että näiden kahden paikan perusteella valintaa ei osattaisi tehdä. Tätä päätöstä ei vielä tehty.

Huippukokouksen suurin uutisaihe liittyi salkkujen, siis tehtävien jakoon. Tehtävien jako muodosti toistaiseksi toimeenpanovaltaa käyttävän retkikunnan staabin, jonka esittely löytyy alta. Jokaisesta retkikunnan jäsenestä on tulossa blogiin henkilökohtainen esittely, kunhan retkikunta on kokonaan muodostettu ja ilmoittautuminen on päättynyt. (Sen pitää vielä alkaa ensin.)

Staabi:
Viljakaisa Aaltonen, äitijääkarhu, projektipäällikkö.
Eero Moilanen, huippuasiantuntija, opas.
Hilja Mäkinen, Tuulikki Lakka, Emma Ylistalo, team Helsinki, sponsorienmetsästäjät.
Leena Arjanne, Johanna Mäenalusta, Sanni Rantanen, hyvä-on-hiihtäjän-hiihdellä-hiihtelijät, koulutusviikonlopun järjestäjät.
Miina Aaltonen, medianatiivi, viestinnän blogaamispuoli.
Katja Lähteinen, mediataituri, viestinnän somepuoli.
Minttu, söpö, maskotti.

- Miina Aaltonen, medianatiivi

Retkikunta kootaan än, yy, tee...

Lokkijoukkoa kerätään nyt! Ilmoittautuminen huippureissuun on nyt auki. Tuhansien lokkien odotetaan syöksyvän kuksan syövereihin taiste...